Rad na sebi ili osobni razvoj postao je nešto kao „must have“ aktivnost, kao dio cjelokupne i zdrave brige o sebi samome i dio brige o svom napretku u životu i poslu.

Predivnih inspirativnih i motivirajućih citata zaista nam ne nedostaje i gdje god se okrenuli naići ćemo na nešto što će nas „bocnuti“.

„Budi svoja“, „Slijedi svoje snove“, „Otkrij snagu u sebi“, „Igraj svoju igru“, „Postani najbolja verzija sebe“, „Budi zahvalna“.

No često se može dogoditi da nas iste te stvari i zbunjuju. Učini nam se da je previše smjerova koje možemo slijediti. Isto tako, učini nam se da neki od tih smjerova jednostavno nisu za nas, a najviše nas privlače. Ima bezbroj načina kako se možemo izraziti, no jednostavno nismo sigurni koji od njih odabrati?

Prirodno nam se nameću pitanja:

Kako da budem svoja, koje svoje snove da slijedim, što je to moja snaga i koja je to moja igra?

Kako da postanem najbolja verzija sebe i koja je to verzija?

Tko sam to u stvari JA i tko želim postati?

U moru uloga, nametnutih i samonametnutih, to naše pravo i autentično JA kao da ne postoji.
Ne čuje se.

Znamo samo što moramo kako bismo ostali sigurni i netaknuti. Znamo što su nam obaveze prema djeci, partneru, obitelji, prijateljima, klijentima i poslovnim partnerima. Isto tako znamo da nakon što se potrudimo sve te obaveze ispuniti, ostane nam malo ili ništa vremena za razmišljanje o sebi.

Osobni razvoj je vrlo popularna priča danas, no kako ću biti sigurna da radim na sebi, a ne protiv sebe ako nisam dokučila tko je to JA u ovoj prelijepoj priči zvanoj MOJ ŽIVOT ?

I što uopće taj „rad na sebi“ ili „osobni razvoj“ podrazumijeva?

Što time zapravo želim postati?

Želim li slijediti nečiji primjer ili želim stvarati svoj vlastiti put?

Što smatram da bih mogla, što smatram da bih trebala? Kamo me to vodi?

Što sam spremna učiniti za to i koliko će to utjecati na kvalitetu mog života?

Što ako ništa ne promijenim, ništa ne uradim? Jesam li spremna na ono što u tom slučaju slijedi?

Je li to neka konačna inačica mene u koju se trebam pretvoriti, natjerati se silom na tu promjenu i tada sam cjelovita, savršena i nedodirljiva?

Je li to primjer savršeno dobronamjerne osobe koja je uvijek i svima spremna pomoći, nikad se ne ljuti i ne ulazi u konfliktne situacije afirmirajući si kako se zna izdići iznad toga?

Ili primjer osobe koja je prestala obraćati pažnju na okolinu, živi svoj život izolirano i zaštićeno od svih te je jednostavno odlučila ne uzbuđivati se više jer smatra kako to jednostavno nije vrijedno truda?

Neovisno radi li se o novom poslu, novoj vezi, preseljenju ili nekoj drugoj promjeni koja nas je zadesila, neminovno nailazimo na nove izazove i zahtjeve okoline koji nam se nameću.

To je jednostavno izazov nama da postanemo „novija“ verzija sebe kako bi bolje funkcionirali u svojoj novoj ulozi, novoj okolini i novom načinu života.

Neminovno je da nas u takvim i sličnim situacijama prati tračak sumnje i nesigurnosti.

No sjetimo se, kada smo bili djeca spremna na istraživanje i učenje, sumnje i nesigurnosti nisu nas spriječile da prohodamo, da naučimo sami hraniti se, da crtamo, plešemo, rastavljamo igračke do najsitnijih detalja i iskušamo sve što zaokuplja našu pažnju i golica nam maštu.

Sumnje i nesigurnosti su nezaobilazne, jednostavno su nešto čime se usputno pozabavimo dok istražujemo.

A okolina?

Svi smo u osnovi različiti i samim time različito gledamo na svijet. I to je OK.

Uvijek će biti nekakvih izazova s drugim ljudima. I uvijek će biti onih kojima se ne sviđa to što radimo, kako izgledamo, koliko djece imamo, kakav nam je partner, kojim poslom se bavimo i na koji način ga radimo, kamo putujemo, što jedemo, što pijemo, kamo izlazimo, kako smo uredili dom, koliko se smijemo, koliko smo sretni i zadovoljni, koliko smo tužni i kako uopće provodimo dane.

Lista je bezgranična.

No isto tako, bezgraničan je i naš potencijal.

Ono što je za nas bitno je dokučiti svoje preferencije slušajući, promatrajući i sagledavajući sebe.

A jedan predivan, razigran i zanimljiv način kako istražiti sebe je igra modnih osobnosti − proces upoznavanja sebe i svojih težnji kroz odijevanje, jer:

„Najlakši način da nešto novo u sebi otkriješ, probudiš i prigrliš je taj da to obučeš…“ 

Stoga vas pozivam na grupnu radionicu „Igra modnih osobnosti“.

Za više informacija kliknite na link ispod:

 

https://violetavran.com/igra-modnih-osobnosti-fashion-coaching-radionica/