“Ne možeš živjeti svoj život da bi ugodila drugima. Izbor mora biti tvoj.”

 Anne Hathaway

 

Sve smo mi do određene granice konformisti jer nam je često neophodno postaviti se onako kako okolina to od nas zahtijeva. Neke su stvari jednostavno takve kakve jesu, društveno su prihvatljive i ne dopuštaju previše prilagodbe nama samima.

No, kako uopće prepoznati ugađamo li drugima ili sebi?

Ponekad odgovor na to pitanje nije nimalo lako pronaći.

Ponekad smo uvjereni da zaista želimo život koji vodimo i da su to naše duboke istinske želje. Čak se uspijemo uvjeriti da je to nešto što želimo zauvijek zadržati takvim kakvo jest. I sigurno nam neko vrijeme tako i bude. Sasvim dobro i sasvim OK.

Dok se ne pojavi osjećaj dosade. Ili tjeskobe.

Kao i uvijek, naš glas razuma koji je uvijek važno povezati s glasom našeg srca, dat će nam odgovor u trenucima tišine. Onda kada si dopustimo da naše srce kaže kako se zaista osjeća i kada svojim razumom uspijemo verbalizirati što zaista želimo. Nije dovoljno samo reći kako želimo slobodu i mir u životu ili kako želimo biti sretni.

Naravno da to želimo!

U ljudskoj je prirodi da želimo biti u miru, slobodni i sretni!

No mir i sreća nalaze se na drugom kraju jasnoće. One jasnoće koju dobivamo slušajući želje svoga srca povezane sa svojim zdravim razumom.

Kao žene imamo mogućnost proživjeti puno divnih životnih uloga i, što je najljepše od svega, možemo prema svojim izborima odlučivati koje će to uloge biti.

Ako se želimo iskušati u ulozi majke, sve aktivnosti vezane za tu ulogu će nam biti drage i neće nam biti pretjerano teško obavljati ih. Iako će nam ova uloga u život unijeti i dosta nemira, temelj našeg mira i sreće bit će u činjenici da smo svojoj izvornoj želji da se okušamo u ulozi majke dali pravo da postoji i usudili se ostvariti je. To je ujedno i naša sloboda. Odabrale smo tu ulogu svjesno, ne zbog toga što je to društvena norma.

Koliko mladih ljudi želimo izvesti na životni put, na nama je da odlučimo.

Isto tako, ako se želimo iskušati u ulozi supruge ili partnerice, također će nam aktivnosti vezane za partnerski odnos biti drage i s veseljem ćemo sudjelovati u njima. Partnerski odnos također nosi sa sobom određene izazove. No ako je to bio naš svjesni odabir, i dalje smo sretne i slobodne.

Ako se želimo iskušati u ulozi poslovne žene, neovisno radi li se o privatnom biznisu ili o izgradnji karijere unutar već postojeće tvrtke, sigurno nam neće biti problem posvetiti vrijeme određenim poslovnim zadacima. Jer je to naš izbor!

Ne izbor roditelja, prijatelja, partnera ili bilo koga drugoga.

Naravno, puno je još divnih uloga kojima se možemo posvetiti kako bismo kreirale sebe i svoja iskustva; uloga povjerljive prijateljice, uloga mentora, uloga sportske natjecateljice, plesačice, umjetnice ili poslovne žene.

Svaka od ovih uloga zahtijeva razvoj određenih vještina koje će nam svakako koristiti u svim aspektima života. Na taj način oplemenjujemo sebe i svoju svakodnevicu jer je osjećaj rasta i razvoja nešto što nam je svima utkano u našu bit.

Čim se razvijemo do određene granice u jednoj od uloga koje nas inspiriraju, pojavljuju se nova inspirativna iskustva i u nama se rađaju nove želje za novim iskustvima u postojećim ili novim ulogama. To je prirodan proces kroz koji sve mi prolazimo, a izbori koje ćemo donijeti ovisit će o našoj slici koju imamo o sebi samoj i o slici koju imamo o svijetu koji nas okružuje.

Važno je samo da uloge koje želimo zaigrati na platnu svog predivnog i jedinog života koji imamo budu naš osobni izbor.

I da taj izbor donesemo iz inspiracije kako bi nam dani bili ispunjeni životom.

Ugoditi nekome je lijepo i poželjno iskustvo svake od nas, ponekad i neophodno.

No ugađanje svojim životnim izborima neprocjenjivo je…

 

 

Ako se i sami nalazite u situaciji da ne uspijevate postići dogovor u odnosima koji su vam važni, nailazite na nerazumijevanje okoline za vaše želje, ciljeve i planove, te se zbog toga ne pokrećete s mjesta i osjećate se sputano, možda vam individualni coaching rad sa mnom može pomoći.

Kako bi to  izgledalo, te koje su najčešće teme individualnog rada 1 na 1 pogledajte OVDJE.

Kako se prijaviti za besplatan termin od 30 minuta, pogledajte OVDJE.